CPO De Volharding Amstelkwartier Amsterdam

Het CPO-project aan de Bella Vistastraat is een alzijdig kubusvormige urban villa van 15x15x16 meter met een half verdiepte parkeergarage, gebouwd volgens de allerhoogste duurzaamheidseisen.

De villa met uitzicht op het prachtige Bella Vistapark, is bedoeld voor zes huishoudens en wordt omgeven door een gezamenlijke open tuin.

Drie lagen met loftachtige, aan de voorzijde dubbelhoge appartementen met grote royale raampartijen en filigraan gedetailleerde balkons, structureren het volume en geven het gebouw zijn grootschalige uitstraling, met in de gevel een spel tussen de schaal van het gehele gebouw en de individuele woning.

De voor- en zijgevels richten zich maximaal op het uitzicht naar het park, waarbij tegelijkertijd de zoninstraling in alle gevels wordt gemaximaliseerd door de afgeschuinde neggen.

Hierbij vormt het energetisch zinvolle een synergie met het architectonische beeld.

De van binnen zichtbare draagstructuur is voornamelijk opgebouwd uit CLT (kruislings verlijmd hout), welk bijdraagt aan een aangenaam binnenklimaat. De gevel is grotendeels opgetrokken uit droog gestapeld baksteen en kan hiermee volledig worden hergebruikt.

Op het gebied van energie, heeft het gebouw een EPC < 0, maakt het zoveel mogelijk gebruik van de passieve energie van de zon, is volledig gasloos en voorzien van individuele warmtepompen per appartement.  Met in totaal 84 zonnepanelen op het dak produceren de appartementen daarnaast gemiddeld evenveel energie dan zij gebruiken en zijn daarmee zogenaamd nul-op-de-meter (NOM).