FOLDCABIN – seven folds to a new home

Onze inzending voor de prijsvraag ‘A home away from home’ is geselecteerd voor de longlist en gepubliceerd op de website als één van de mogelijke oplossingen. Zie hiervoor ook: www.ahomeawayfromhome.nl

Het FOLDCABIN–concept heeft als doel om asielzoekers naast grootschalig, ook kleinschalig op te vangen en een thuis te bieden binnen de stedelijke omgeving. Het concept bestaat uit opvouwbare lichtgewicht bio-based cabins voor twee personen die eenvoudig vervoert en uitgebreid kunnen worden. Hierbij kunnen de nieuwe bewoners in 7 stappen hun eigen cabin opbouwen en hebben zij de mogelijkheid om een deel van de cabin zich eigen te maken als nieuw thuis. Door de slimme afmetingen zijn de units al dan niet gekoppeld, op grotere schaal in AZC’s of op kleinere schaal voor verschillende doeleinden (her) te gebruiken.

buroDV-FOLDCABIN01

buroDV-FOLDCABIN02